Empanadas/Empanadas

Wat is het lang geleden dat ik iets op mijn blog schreef! Volgens mij was dat met Pasen…

Helaas heb ik niet heel lang daarna de diagnose Non-Hodgkin gekregen (lymfeklierkanker) en heeft het knutselen een tijdlang stil gestaan. Inmiddels zit ik volop in het chemotraject en kan ik zeggen dat het al een stuk beter met me gaat. De vooruitzichten zijn goed!

Het betekent wel dat we onze vakantie van deze zomer hebben moeten afzeggen en nu brengen we de vakantie vooral in onze eigen achtertuin door. Om toch een beetje een buitenlandgevoel te hebben heb ik besloten om met enige regelmaat “iets” buitenlands te koken. Zo waren we gisteren in Marokko en hebben we couscous gegeten. Vandaag waren we in Mexico en heb ik samen met Femke empanadas gemaakt. Een groot succes. Hier volgt het recept.

INGREDIENTEN

350 gram tarwebloem
1 theelepel bakpoeder
zout
75 gram margarine
2 eieren
1dl. water

Voor de vulling:

1 pepertje zonder zaadjes( fijngehakt), heb ik eruit gelaten, onze kinderen houden niet zo van pittig
1 ui ( fijn gehakt)
3 eetlepels zonnebloemolie
300 gram shoarma reepjes
1 theelepel cacaopoeder
1 grote gekookte aardappel (fijngeprakt)
2 eetlepels amandelen (fijngehakt)
2 eetlepels rozijnen (optioneel)
zwarte peper

Zeef de bloem met het bakpoeder en een 1/2 theelepel zout. Snijd met 2 messen de margarine erdoor.Voeg1 ei en niet meer dan 1 dl. water toe en kneed het tot een soepele bal. Pak het in huishoud folie in en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.

De vulling maken:

Verhit de olie en bak het vlees al om scheppend bruin en gaar. Bak de peper en de ui 5 minuten mee. Schep de cacaopoeder erdoor. Schep de aardappelen door het vleesmengsel. Bak dit alles omscheppend 2 minuten. Voeg de amandelen en de rozijnen toe en warm het geheel goed door. Breng op smaak met zout en peper. Laat de vulling helemaal afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in 16 porties en rol ze uit op een met bloem bestoven werkvlak tot cirkels van ongeveer 10 centimeter. Maak de omtrek van de cirkels met water nat. Schep op de helft van elke cirkel ongeveer 1 eetlepel vulling.

Vouw de andere helft erover en druk de randen goed dicht. Vouw de randen met een klein plooitje dicht zodat het lijkt of er een koordje langs loopt. Klop het andere ei los met weinig zout en bestrijk de empanadas met het eimengsel. Bak de flapjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Serveer de empanadas met een dipsaus en of een salsa.

empanadas

It is such a long time since I wrote something on my blog! I think it was with Easter …

 Not long after that I unfortunately  got diagnosed Non-Hodgkin (lymph node cancer) and crafting was put on a hold since that. Now I’m in having chemo therapy and I can say that I’m already doing a lot better J Prognoses are looking good for me!

 It does mean that we had to cancel our vacation this summer and now we spend the holidays mostly in our own back yard. In order to have a bit of a foreign feeling I decided to cook some frequency to “something” foreign with some frequency . Yesterday we were in Morocco and we ate couscous. Today we were in Mexico and I made empanadas with Femke. A great success. Here’s the recipe.

 

INGREDIENTS

350 grams wheat flour
1 teaspoon baking powder
Salt
75 grams margarine
2 eggs
1 DL Water

For the filling:

1 chili pepper without seeds (chopped), I have left it out, our children don’t like spicy
1 onion (finely chopped)
3 tablespoons sunflower oil
300 gram shoarma meat (spiced pork strips mixed with sliced pepper)
1 teaspoon cocoa powder
1 large boiled potato (mashed or finely diced)
2 tablespoons almonds (finely chopped)
2 tablespoons raisins (optional)
black pepper

Sift flour with baking powder and 1/2 teaspoon salt. Cut the margarine with 2 knives through it. Add 1 egg and no more than 1 dl. water and knead until it forms a smooth ball. Wrap in cling film and let it rest for 30 minutes in the refrigerator.

 Make the filling:

Heat the oil and cook the meat brown and cooked. Add the pepper and the onion and fry for 5 minutes. Stirr in the cocoa powder. Scoop in the potatoes. Bake all this for 2 minutes while stirring. Add the almonds and raisins and warm well. Season with salt and pepper. Let the filling cool completely.

 Preheat the oven to 200 ° C. Divide the dough into 16 portions and roll them out on a floured work surface into circles of about 10 cm. Wet the outline of the circles with water. Spoon on half of each circle about 1 tablespoon filling.

Fold the other half over it and press the edges tightly. Beat the other egg with a little salt and brush the empanadas with the egg mixture. Bake the empanadas in about 10 minutes in the preheated oven until golden brown and cooked through. Serve the empanadas with a dipping sauce and or a salsa.

 

Advertenties

One thought on “Empanadas/Empanadas

  1. fijn dat het beter met je gaat!! en met dit mooie weer is vakantie in eigen land ook heerlijk!! en smullen met allerlei buitenlandse gerechten!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s