Zachte witte broodjes/Soft white buns

broodjes/buns
Wat is er lekkerder dan de geur van zelfgebakken brood in huis? Het opeten van dat zelfgebakken brood! Op internet vond ik een recept voor zachte witte broodjes. Ik had de ingrediënten in huis, ik had de tijd, dus aan de slag!

170-227 milliliter handwarm water

28 gram boter (gesmolten)

1 groot ei

418 gram bloem

50 gram suiker

10 gram zout

10 gram gedroogde gist

Mix alles door elkaar en kneed tot een zacht en glad deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat dit in 1-2 uur op een warme plek rijzen tot het deeg bijna verdubbeld is.

Verdeel het deeg in 8 bollen. Leg ze op een ingevet bakblik en laat ze nog een uur afgedekt rijzen.

Bestrijk de bollen met gesmolten boter en bak ze in een voorverwarmde oven (190 °C) in 15-18 minuten goudbruin. Haal de broodjes uit de oven en bestrijk ze nogmaals met gesmolten boter om ze mooi te laten glanzen. Iets laten afkoelen. Eet smakelijk!

What’s better than the smell of homemade bread filling your house? The eating of that homemade bread! On internet I found a recipe for soft white buns. I had the ingredients at home, I had the time, so get to work!

 

170-227 ml lukewarm water

28 grams butter (melted)

1 large egg

418 grams flour

50 grams of sugar

10 grams salt

10 grams of dried yeast

 

Mix everything together and knead into a soft and smooth dough. Cover the bowl with a damp cloth and leave it to rise until nearly doubled in 1-2 hours in a warm place.

 Divide the dough into 8 balls. Place them on a greased baking tray and let them rise for another hour (covered with damp cloth).

 Brush the rolls with melted butter and bake in a preheated oven (190 ° C) in 15-18 minutes until golden brown. Remove the rolls from the oven and brush again with melted butter to give them a beautiful gloss. Let cool slightly. Enjoy!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s