Chocolade cobbler/Chocolate cobbler

chocolade cobbler/chocolate cobbler

Vandaag heb ik een nieuw recept geprobeerd. Het was een buitengewoon “interessant” recept. De bereidingswijze intrigeerde me nogal en het eindresultaat leek me best lekker. Dat laatste bleek ook zeker het geval te zijn!

Wat heb je nodig:

225 gram boter

205 gram zelfrijzend bakmeel

300 gram suiker

1 theelepel vanille (ik heb een aantal druppels vanille-extract gebruikt)

180 milliliter melk

200 gram suiker

5 eetlepels cacao

480 milliliter kokend water

Smelt de boter in een vuurvaste schaal.

Mix in een kom de bloem, 330 gram suiker, vanille en melk. Giet dit over de gesmolten boter MAAR ROER NIET!

Meng in een kleine kom de cacao en 200 gram suiker. Strooi dit over het deegmengsel MAAR ROER NIET!

Giet nu 480 milliliter kokend water over het cacao/suikermengsel.

Bak 35-45 minuten in een voorverwarmde oven van 175 C.

Het beste warm serveren. Je kunt er vanille ijs of slagroom bij geven.

chocolade cobbler/chocolate cobbler

Today I tried a new recipe. It was a very interesting recipe. The preparation intrigued me extremely and the end result seemed quite nice. And it was!

You’ll need:

* 2 sticks butter

* 1 1/2 cups self rising flour

* 1 1/2 cups sugar

* 1 tsp vanilla

* 3/4 cup milk

* 1 cup sugar

* 5 Tbsp. cocoa powder

* 2 cups boiling water

 

Melt the butter in a 9×13 pan.

In a bowl, mix flour, 1 1/2 cups sugar, vanilla and milk.  Pour over melted butter but DO NOT MIX!

In another small bowl, mix 1 cup sugar and cocoa powder.  Sprinkle over flour mixture in the pan but DO NOT MIX!  Just sprinkle over the top.

Now pour 2 cups boiling water over the cocoa/sugar mixture.

Bake in a 350 degree oven for 35-45 minutes.

It’s best served warm (because what isn’t?) 

You could top with vanilla ice cream (yum) or whipped cream.

Advertenties

One thought on “Chocolade cobbler/Chocolate cobbler

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s