Zomervakantie/Summer holidays.

Afgelopen vrijdag was de laatste schooldag voor de zomervakantie. Ik heb samen met één van de andere moeders de kinderen aan het werk gezet om een cadeau voor de juffen te maken. Elk kind kreeg twee papiertjes waar ze iets voor de juffen op konden maken. Een tekeningetje, een foto, een plak- of knipwerkje. Alles mocht. Van al die knutselwerkjes hebben we twee grote schilderijen gemaakt, voor elke juf eentje. Het resultaat is erg leuk geworden en de juffen waren er erg blij mee!

Last Friday was the last day of school before the summer holidays. Together with one of the other mothers I have put the children to work to create a gift for the teachers. Each child got two papers (10×10 centimeters) on which they could make something for the teachers. A drawing, a photo, arts and crafts. Everything was allowed. From all those craft pieces, we have created two large paintings, one for each teacher. The result is very nice and the teachers were very happy with it!

En nu is de vakantie begonnen. De eerste vier dagen hebben we al gehad. De kinderen lezen veel, spelen met Lego en Playmobil in het kasteel en de piratenboot en kijken uit naar de workshops die ik ga geven (daarover later meer).

Vanochtend moest Olaf naar het ziekenhuis voor een kleine operatie (er moest een trommelvliesbuisje verwijderd worden). Niet echt een leuk begin van de vakantie. Om er toch een beetje leuke dag van te maken hebben we vanmiddag heerlijke koekjes gebakken. Hier is het recept!

Mokka koekjes.

190 gram bloem

100 gram cacaopoeder

¼ theelepel zout

2 eetlepels instant espresso poeder (ik heb oploskoffie gebruikt)

¼ theelepel gemalen kaneel

190 gram boter

235 gram kristalsuiker

1 groot ei

1 theelepel vanille extract

75 gram gehakte chocola of kant en klare chocolate chips

Kristalsuiker

Doe de boter en de suiker in een kom en roer het met een mixer tot een romig geheel. Mix het ei en het vanille extract erdoor. Zeef de bloem, cacao, zout, espresso poeder en kaneel en mix dit kort door het botermengsel. Roer de chocola erdoor.

Rol het deeg op een met bloem bestoven oppervlak uit tot een soort worst van ongeveer 5 centimeter doorsnede. Wikkel het in vershoudfolie en laat het minstens een uur in de koelkast opstijven.

Verwarm de oven voor op 175 °C. Haal het folie van het deeg af en rol het deeg door de kristalsuiker. Snijd het deeg in plakjes van ongeveer ½ centimeter dik. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze ongeveer 10 minuten totdat het midden net een beetje stevig voelt. Haal de koekjes meteen van de bakplaat en laat ze op een rooster afkoelen. Bewaren in een luchtdichte trommel.

 And now the holiday has started. The first four days are gone already. The children read a lot, play with Lego and Playmobil in the castle and the pirates boat and look forward to the workshops that I’m going to give (more on that later).

Olaf had to go to the hospital this morning for a small operation (an ear tube had to be removed). Not really a nice beginning of the holiday. To make this day a little fun we have baked delicious cookies this afternoon. Here is the recipe!

 

Mocha Slice Cookies.

 

190 grams all-purpose flour

100 grams unsweetened cocoa powder

¼ teaspoon salt

2 tablespoons instant espresso powder

¼ teaspoon ground cinnamon

190 grams butter, softened

235 grams granulated sugar

1 large egg

1 teaspoon pure vanilla extract

75 grams chopped chocolate or chocolate chips

Coarse sanding sugar

 

Put butter and sugar in a bowl and mix with an electric mixer until pale and fluffy. Mix in the egg and vanilla extract. Sift flower, cocoa, salt, espresso powder and cinnamon and add to the mixture. Mix until just combined. Stir in the chopped chocolate.

Turn out the dough onto a lightly flowered surface; roll into a 2-inch diameter roll. Roll into cling film and refrigerate for at least one hour until firm.

Preheat the oven to 175°C. Unwrap the dough, and roll in sanding sugar. Cut into ¼ inch thick slices and lay them on a greased baking tray.

Bake until centers are set, about 10 minutes. Transfer to wire racks; cool completely. Store in airtight containers.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s