Koekjes/Cookies

Morgen vieren de juffen op school allemaal tegelijk hun verjaardag. De kinderen mogen dan voor elke juf iets meenemen. Veel mensen kopen iets maar wij vinden het altijd leuk om er ook iets zelfgemaakts bij te doen. Ik heb geprobeerd om van stof schaaltjes te maken. Het idee is wel gelukt maar ik heb het te snel willen doen. De schaaltjes zijn niet helemaal stevig geworden. Uiteindelijk heb ik kleine kommetjes gekocht die ik in de stoffen schaaltjes heb gezet.

Vanmiddag heb ik samen met de kinderen koekjes gebakken die we in de kommetjes hebben gedaan. Stukje folie er omheen en een strik erom; klaar!

Bij deze de recepten van de koekjes.

Tomorrow the teachers at school all celebrate their birthday at the same time. The children may bring a gift for each of their teachers. Many people buy something but we always think it is nice to make something ourselves. I tried to make dishes from fabric. The idea itself was okay but I wanted to do it  too quickly. The dishes are not quite solid. Eventually I bought small bowls which I placed in the fabric ones. This afternoon I baked cookies with the children which we put in the bowls. A piece of foil around it and a ribbon; finished! These are the cookie recipes.

Boterbiesjes/Butter crisps.

Boterbiesjes.

200 gram bloem

175 gram boter

100 gram basterdsuiker

Mespunt bakpoeder

1 zakje vanillesuiker

Snufje zout

Kristalsuiker

Roer de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker in een kom. Zeef de bloem met bakpoeder en het zout er doorheen. Maak hier een soepel en zacht deeg van. Laat dit even in de koelkast opstijven en rol het dan uit op een met bloem bestoven werkblad. Snij er rechthoekige reepjes van of steek er  vormpjes uit. Leg deze op een ingevet bakblik en strooi er een beetje kristalsuiker over. Laat de koekjes dan mooi goudbruin bakken in een goed voorverwarmde oven van ongeveer 150 °C (+/- 15 minuten).

Butter crisps.

200 grams flour

175 g butter

100 g caster sugar

1 sachet vanilla sugar

pinch of salt

a few grams of baking powder

granulated sugar

Stir the butter with the caster sugar and vanilla sugar in a bowl. Sieve the flour with baking powder and salt through it. Create a smooth and soft dough out of it.  Put this in the fridge to stiffen a little. Then roll it out on a flowered worktop. Cut out small rectangles or use a cookie cutter. Put them on a greased baking tray and sprinkle on some granulated sugar. Bake for about 15 minutes at 150°C until golden brown.

Boterkrakelingen/Butter pretzels.

Boterkrakelingen.

 

100 gram boter

200 gram bloem

100 gram suiker

1 ei

6 gram bakpoeder

Snufje zout

Citroenrasp

Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom en voeg de boter toe. Voeg de overige ingrediënten toe en kneed er een samenhangend deeg van. Maak hier +/- 30 bolletjes van. Rol deze tot sliertjes en vorm ze als krakelingen. Leg ze op een ingevette bakplaat, niet te dicht op elkaar. Bak ze ongeveer 15 minuten op 180°C.

Butter Pretzels.

 100 g butter

100 g sugar

200 gram flour

6 grams of baking powder

pinch of salt

1 egg

 lemon zest

Sieve the flour with the baking powder in a bowl and add the butter. Add the remaining ingredients and knead a soft dough. Make +/-30 balls of the dough. Role them into `snakes` and shape them as pretzels. Put them on a greased baking sheet, not too close to each other. Bake them for about 15 minutes at 180 ° C.

Advertenties

One thought on “Koekjes/Cookies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s