Taart!/Cake!

Vanavond krijgen we vrienden te eten. Als toetje heb ik een heerlijke taart gebakken: Torta Caprese. Hij is glutenvrij dus ook geschikt voor mensen met coeliakie. Bij deze het recept.

Torta Caprese

6 eieren

200 gram rietsuiker

2 eetlepels rum (indien gewenst)

300 gram (ongepelde) amandelen

200 gram pure chocola (70%) in stukken

200 gram boter

Poedersuiker

Springvorm (doorsnede 24 centimeter)

  1. Splits de eieren. Zorg ervoor dat er geen spatje van de dooier bij de eiwitten komt.
  2. Eidooiers met de helft van de suiker en de rum met een mixer mengen tot een dikke massa ontstaat.
  3. Amandelen in een droge koekenpan kort roosteren. In een keukenmachine de amandelen en de chocola fijnmalen.
  4. Boter in de magnetron of een steelpan smelten. De boter bij het notenmengsel schenken.
  5. Oven voorverwarmen op 175 ˚C.
  6. In een vetvrije kom het eiwit met de rest van de suiker en een mespuntje zout stijfkloppen tot witte pieken ontstaan.
  7. Notenmengsel door eierdooiermengsel roeren. Stijfgeslagen eiwitten voorzichtig door notenmengsel spatelen en in de ingevette springvorm doen. Bovenkant van de taart met de spatel voorzichtig glad strijken. Springvorm in het midden van de oven plaatsen en in ongeveer 40 minuten gaarbakken (de bovenkant van de taart moet bij aanraking licht terugveren).
  8. Taart uit de oven nemen, even laten afkoelen alvorens de vorm te verwijderen.
  9. Taart op rooster laten afkoelen.
  10. Voor het serveren de taart met poedersuiker bestrooien.

Tonight we get friends over for dinner. For desert I baked a delicious cake: Torta Caprese. It is glutenfree so ideal for people with coeliakie.

Here is the recipe:

Torta Caprese

6 eggs

200 grams of granulated sugar

2 tablespoons of rum (optional)

300 grams brown almonds

200 grams dark chocolate (70%) in pieces

200 grams of butter

Icing sugar

Baking tray, 24 centimeters in diameter

  1. Separate the eggs. Make sure there is no drop of yolk in the eggwhites.
  2. Mix the yolks with half of the sugar and the rum until you get a stiff mass.
  3. Roast the almonds in a dry pan. Chop the almonds and the chocolate finely (use a kitchen machine).
  4. Melt the butter in the microwave or a saucepan. Mix butter and almond/chocolate mixture.
  5. Preheat oven until 175 ˚C.
  6. Mix the egg whites and the remaining sugar in a clean bowl until stiff.
  7. Stir the nut mixture in with the yolk mixture. Then gently fold in the egg whites. Put the mixture in a greased baking tray.
  8. Put the baking tray in the middle of the oven and bake for 40 minutes. The top of the cake should feel a little “bouncy” when gentle pushed on it.
  9. Take the cake out of the oven and let it cool down a little before taking it out of the tray. Leave to cool on a grill.
  10. Serve with icing sugar.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s